Rafael Nadal lagano do polufinala Australian Opena

Bolji od Tiafoea

Rafael Nadal lagano do polufinala Australian Opena

Endin Čaušević

Španski teniser Rafael Nadal plasirao se danas u polufinale Australian Opena.

Nadal je u četvrtfinalu igrao protiv američkog tenisera Francesa Tiafoea i slavio s laganih 3:0 u setovima. Meč u Melburnu trajao je manje od dva seta i sigurno da su mnogi očekivali dosta borbe i neizvijesnosti, no Nadal to nije dozvolio.

Prvi set Nadal je završio za pola sata i dobio ga sa 6:3, dok je u drugom setu španski teniser slavio sa 6:4. U trećem setu Tiafoe se već predao i bilo je jasno da je Nadal u polufinalu. Ovaj set Španac je dobio sa 6:2.

U polufinalu Nadal će igrati protiv sjajnog grčkog tenisera Tsitisipasa koji je jutros sa 3:1 bio bolji od Bautiste. Na programu su sutra još dva meča četvrtfinala, a sastaju se Raonić-Pouille i Đoković-Nishikori.

Australian Open, četvrtfinale:

Nadal - Tiafoe 3:0 (6:3, 6:4, 6:2)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi