Nadal pred večerašnji duel: Tsitsipas ima sve, kompletan je igrač

Španac cijeni rivala

Nadal pred večerašnji duel: Tsitsipas ima sve, kompletan je igrač

Španski teniser Rafael Nadal večeras će imati priliku da osvoji novu Masters titulu.

On će u finalu turnira u Torontu igrati protiv grčke senzacije Stefanosa Tsitsipasa.

Podsjetimo, Tsitsipas je u dosadašnjem dijelu turnira izbacio Džumhura, Thiema, Đokovića, Zvereva i Kevina Andersona, a ukoliko pobijedi i Nadala osvojit će svoj prvi veliki turnir u karijeri.

Nadal ga je nakon sinoćnje pobjede protiv Rusa Khachanova pohvalio rekavši da je kompletan igrač.

"On je kompletan teniser, ne posjeduje samo jednu dobru karakteristiku, već ima sve. Uz to, pokazuje veliku strast prema igri", rekao je Nadal pa se osvrnuo na sebe i svoju igru:

"Važno je da pobijedim svaki meč, bitno mi je da sam u finalu Toronta. Vrlo sam motivisan svaki dan. Uvijek postoji mjesta za napredak i siguran sam da mogu igrati još bolje. Želim što duže trajati na vrhunskom nivou", poručio je Španac.

Podsjetimo, večerašnji meč počinje od 22.00 sati.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi