Nadal preko Raonica do 25. Mastersa karijere

ATP Montreal

Nadal preko Raonica do 25. Mastersa karijere

Edmir Škorić

Kanadski ATP Masters 1000 turnir u Montrealu osvojio je Rafael Nadal. Špancu je ovo treći trofej Rogers Cupa u karijeri.

Nadal je u 81. finalu karijere stigao do 58. naslova i to za nešto više od sat vremena igre. Domaći teniser, Milos Raonic, nije imao apsolutno nikakve izglede protiv Nadala.

Nadal je iskoristio sve četiri break-lopte koje je imo u meču. Na svom drugom servisu Nadal je osvojio 11 od 12 poena, dok je Raonic osvojio svega 10 od 23. Imao je svega sedam neforsiranih pogrešaka Nadal, a njegov protivnik 22. 

Slavio je Španac sa 6:2, 6:2 u setovim, te je tako nastavio izvanrednu sezonu. Ovo mu je bilo u ovoj godini 10. finale i stigo je do osmog naslova. Jedino je kiksao u Wimbledonu, gdje je izgubio od Stevea Darcisa u prvom kolu.

ATP Montreal, finale:

Nadal (4) – Raonic (11) 6-2, 6-2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.