Nadal progovorio o kraju karijere
FOTO - EPA

Ne postavlja sebi dugoročne ciljeve

Nadal progovorio o kraju karijere

A. Beganović

Jedan od najboljih tenisera svih vremena, Rafael Nadal, će se vratiti na teniske terene nakon jednogodišnje pauze koju je napravio nakon operacije kuka.

Iako ga dugo nije bilo na terenu, mnogi vjeruju da Nadal nije još rekao svoju posljednju riječ, a među njima je i Novak Đoković. Srbijanski teniser je nedavno izjavio da Nadala očekuje na svom najboljem nivou, te da su ga mnogi prerano otpisali.

"Iskreno, uvijek ga očekujem na najboljem nivou. Mnogo puta su ga otpisivali, kao i mene. Dokazali smo im da griješe", rekao je Novak Đoković i dodao:

"On nije igrač koji će se vratiti na tour samo da bi igrao, recimo na srednjem nivou i da odigra nekoliko mečeva. On želi osvajati trofeje, biti najbolji. Zbog toga je postao to što je sad - legenda našeg sporta. Uvjeren sam da se sprema da osvoji Grand Slam",

A, o svom povratku i očekivanjima je govorio i Nadal i to u australskom gradu Brisbaneu gdje se susreo sa velikim brojem svojih navijača.

Oglasi

Nadal o kraju karijere

"Osjećam se dobro, puno bolje nego što sam očekivao. Nemam zamjerki. U početku će to biti težak proces. Uostalom, godinu dana nisam bio na terenu. Intenzivno treniram mjesec dana. Ne kažem da je išta nemoguće, ali biti ovdje već je pobjeda”, rekao je Nadal za službenu stranici turnira u Brisbaneu.

„Moram prihvatiti nedaće, znajući da stvari neće biti savršene na početku. Moram zadržati ispravan stav”, dodao je španski teniser.

Naravno, mnoge ljubitelje tenisa zanima i šta Nadal ima reći o eventualnom kraju karijere, no Španac se nije htio mnogo osvrtati na to pitanje.

"Nisam igrač koji može predvidjeti takve stvari. Također, ne postavljam sebi dugoročne ciljeve, jer ne znam koliko ću igrati. Daću sebi priliku da budem konkurentniji kako sezona bude odmicala", rekao je Nadal, a na pitanje šta mu je najviše nedostajalo tokom jedngoodišnje pauze je odgovorio:

"Kada se ne možete takmičiti, izgubite ritam. Ono što mi je vjerojatno najviše nedostajalo bio je osjećaj da sam spreman za takmičenje".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti