Nadal: Razumijem Rogera, porazi na zemlji bi mu narušili auru nepobjedivosti

Španski teniser o svom rivalu

Nadal: Razumijem Rogera, porazi na zemlji bi mu narušili auru nepobjedivosti

Španski teniser Rafael Nadal poručio je za inostrane medije da razumije Rogera Federera koji je i ove sezone odlučio da ne igra turnire na zemlji.

Podsjetimo, Federer je prošle sezone propustio sve turnire na zemlji jer mu je jasno da tu nema šta tražiti pored Nadala, a isto je odlučio da učini i ove sezone. Dok mnogi osuđuju Rogera, Rafa poručuje da ga razumije.

"Razumijem njegovu odluku. Potrebno je uložiti više napora kako bi se ostvarili dobri rezultati na zemlji. Imao je odličan niz ove sezone i porazi na zemlji bi narušili tu auru nepobjedivosti koju ima na drugim terenima. To je ono što je sigurno uticalo na njegovu odluku. Moramo je poštovati, sve dok mu donosi rezultate. Prošle godine je ispalo savršeno, zašto ne bi ponovio?", poručio je Nadal.

Španac je u proteklim sedmicama osvojio turnire u Monte Carlu i Barceloni, a sada je na red došao Madrid.

"Igrao sam nekoliko puta protiv Rogera u Madridu. Mečevi protiv njega su uvijek teški, ali u Madridu je posebno. Osjećaj da vas svi podržavaju dok igrate protiv jednog od najvećih rivala je zaista poseban", poručio je Rafa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti