Nadal reket zamijenio palicom, velika promjena je uočljiva na prvu

Ostvario odličan rezultat

Nadal reket zamijenio palicom, velika promjena je uočljiva na prvu

A. Čaušević

Rafael Nadal je protekle sedmice teniski reket zamijenio palicom az gol i ostvario odličan rezultat na prvenstvu Baleara. 

Španski teniser je na kraju zauzeo četvrto mjesto iako je nakon 10. rupe bio lider. Nadal je poznato kao ljubitelj golfa, ali do sada nije ostavario ovako zapažen plasman.

Iako reket drži lijevom rukom, kada je gol u pitanju zamah pravi desnom rukom. To je ono što je privuklo posebnu pažnju, posebice prilikom prvog udarca.

"Igram često gol, to je dobar sport za druženje s porodicom i prijateljima", rekao je Nadal svojevremeno koji je dobar prijatelj s golferom Tigerom Woodsom.

Inače, Nadal bi se uskoro trebao vratiti i na teniske terene jer sredinom augusta se igrat Cincinnati Masters, dok je za kraj mjeseca planiran početak US Opena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi