Nadal: S 19 godina su mi rekli da više nikada neću igrati tenis

Španac otkrio

Nadal: S 19 godina su mi rekli da više nikada neću igrati tenis

Esmer Oštraković

Španski teniser Rafael Nadal, jedan od najboljih u povijesti ovog sporta, kazao je da je kao 19-godišnjak bio pri kraju karijere.

Nadal je svoj prvi trofej osvojio na Roland Garrosu 2005. godine, ali su mu problemi s lijevom nogom zadavali velike glavobolje.

"Upravo sam osvojio prvi trofej na Roland Garrosu kada su mi rekli da više ne mogu igrati tenis zbog deformacije lijeve noge. Bolovi su bili toliko jaki da sam morao sjediti nasred terena i udarati loptice. Na kraju sam se uspio izliječiti", govori Nadal.

Rafa je hvalio i svog vječnog rivala, Švicarca Rogera Federera.

"Za mene je to jedno od najvećih istinskih rivalstva povijesti. On je moj prijatelj. Bio mi je veliki rival, a to je dobro i za nas i za tenis. Borimo se cijeli život i na neki smo način slični", dodao je Španac.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti