Nadal sastavio idealnog tenisera: Bekend Đokovića, forhend Federera, servis Karlovića...

To je izbor Španca

Nadal sastavio idealnog tenisera: Bekend Đokovića, forhend Federera, servis Karlovića...

Španski teniser Rafael Nadal u razgovoru za portal Sport 360 izabrao je idealnog tenisera. 

Nadal je imao zadatak da kreira svog idealnog tenisera te od svakoga uzme ono najbolje, a što se tiče servisa izabrao je odmah Ivu Karlovića.

"Problem s Ivom je što kad dobro servira, a to je uglavnom svaki dan u njegovu životu, njegove servise je praktički nemoguće vratiti. Lopta je užasno daleko i leti posvuda. Jako je visok, ima fantastičnu tehniku tako da je stvarno nemoguće. To vam je kao da vam neko puca penal u fudbalu, ali i to je lakše", kaže Nadal.

Osim Karlovićevog servisa, Nadal je od ostalih tenisera uzeo sljedeće: bekend od Novaka Đokovića, forhend od Rogera Federera, srčanost od sebe, brzinu od Gaela Monfilsa, stav prema tenisu od Davida Ferrera, a fizičku spremu od Dominica Thiema.

Također, dodao je da je Andy Murray igrač s najboljim odabirom udaraca, a Federer igrač s najboljom vizijom.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi