Nadal savladao Verdasca i čeka Federera u osmini finala

ATP Indian Wells

Nadal savladao Verdasca i čeka Federera u osmini finala

Španski teniser Rafael Nadal plasirao se u osminu finala ATP Mastersa u Indian Wellsu nakon što je danas slavio protiv sunarodnjaka Fernanda Verdasca sa 2:0 u setovima.

Nadal je odigrao veoma dobro današnji meč, a kada je tako, onda protivnik ima veoma male šanse da mu naudi. 

Bolje rangirani od dva Španca napravio je jedan brejk u prvom setu što mu je bilo dovoljno da set dobije sa 6:3. Drug set donio je nešto više uzbuđenja i tri brejka.

Prvo je Nadal oduzeo servis Verdascu, da bi odmah u narednom gejmu Verdasco uzvratio i izjednačio na 2:2. Obojica su čuvala svoj servis sve do 11. gejma kada je Nadal napravio brejk i set dobio sa 7:5 za prolaz dalje.

Nadal će u osmini finala igrati protiv boljeg iz meča Steve Johnson-Roger Federer. Dakle, u najavi nas očekuje veliki okršaj već u osmini finala.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi