Nadal se vratio u Španiju, u Miami neće putovati?

Španac se prepao koronavirusa

Nadal se vratio u Španiju, u Miami neće putovati?

Drugi reket svijeta Rafael Nadal vratio se u Španiju nakon što je Masters u Indian Wellsu otkazan uslijed koronavirusa. 

Kako prenose ESPN, Nadal se vratio u rodnu domovinu i pitanje je da li će putovati u Miami čak i ako se taj turnir bude igrao, a planiran je da počne 23. marta.

Nadal je, kao i još dosta tenisera, u Indian Wells stigao mnogo prije početka turnira kako bi se spremio na uslove, ali ATP je odlučio turnir odgoditi zbog zaraze koja hara svijetom.

Postoji mogućnost da će i Masters u Miamiju biti odgođen iako čelnici turnira to za sada negiraju. Osim Miamija, mogla bi biti odgođena i kompletna sezona na šljaci zbog koronavirsa.

Nadal inače nikada u karijeri nije osvojio ovaj Masters, a na istom nije igrao ni prošle, ni pretprošle sezone.

Ako se Španac zaista ne pojavi, onda će biti druga velika zvijezda koja neće igrati na turniru jer na istom neće biti ni Rogera Federera koji je operisao koljeno.

Ipak, ostaje nam da sačekamo i u narednim danima dobijemo nešto više informacija.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi