Nadal i Wawrinka u četvrtfinalu, ispao Zverev

ATP Acapulco

Nadal i Wawrinka u četvrtfinalu, ispao Zverev

Sinoć je odigrano svih osam mečeva osmine finala ATP turnira u Acapulcu a najveće iznenađenje bilo je ispadanje Alexandera Zvereva. 

Mladi Nijemac je izgubio od Tommyja Paula iz Sjedinjenih Država sa 2:0 u setovima. Paul je 66. teniser svijeta i ovo je sasvim neočekivan poraz Zvereva koji je bio jedan od favorita na turniru.

Isti scenariji nije dozvolio još jedan od potencijalnih favorita, Stan Wawrinka. On je igrao protiv Španca Pedra Martineza koji je 113. teniser svijeta i pobijedio ga sa 2:0. Bilo je 6:4, 6:4. Wawrinka će u četvrtfinalu igrati protiv Grigora Dimitrova. Što se tiče Bugarina, on je sinoć porazio Adriana Mannarina i to sa 2:1.

Dolazimo i do meča koji je noćas privukao najviše pažnje, a radi se o duelu između drugog reketa svijeta Rafaela Nadala i Srbijanca Miomira Kecmanovića. Nadal je slavio sa 2:0 (6:2 i 7:5) nakon sat i 36 minuta tenisa. Španac će u narednoj fazi igrati protiv Soonwooa Kwona iz Južne Koreje koji je noćas pobijedio Dušana Lajovića sa 2:0.

Dalje su prošli i Kyle Edmund, John Isner te Ugo Humbert.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti