Nadal ubjedljiv protiv Mannarina, slijedi duel sa Dimitrovim

Opravdao ulogu favorita

Nadal ubjedljiv protiv Mannarina, slijedi duel sa Dimitrovim

Španski teniser Rafael Nadal plasirao se u četvrtfinale Pekinga nakon trijumfa nad Francuzom Adrianom Mannarinom (6:1, 7:6).

Četvrti teniser svijeta u prvoj dionici je u potpunosti nadigrao Mannarina i nije mu dozvolio niti jednu brejk loptu.

Drugi set je ponudio dosta više uzbuđenja. Nadal je nakon četiri odigrana gema imao vodstvo od 3:1, ali je potom dozvolio rivalu da preokrene rezultat u svoju korist (4:3). Teniseri su nakon toga bili sigurni na svoj servis, pa je odluka pala u taj-brejku. 

Mannarino je bolje otvorio ovaj period igre, te je došao do prednosti od 2:0. Međutim, Nadal vraća mini brejk, a ubrzo odličnom igrom u završnici stiže do drugog trijumfa u Pekingu ove sedmice.

Bio je ovo prvi duel Rafe i Mannarina i prva pobjeda Španca.

Nadal će u borbi za polufinale igrati protiv Bugarina Grigora Dimitrova, koji je danas bio bolji od francuskog tenisera Lucasa Pouillea (6:7, 7:6, 6:4).

Nadal i Dimitrov do sada su odigrali sedam međusbonih duela na ATP Touru, a zanimljivo da je Španac ostvario isto toliko pobjeda.

Na turniru u Pekingu sutra su na programu četiri meča, a sastaju se:

Gasguet - Carreno-Busta  7:5, 2:4 (nastavak)

Jaziri - Raonić

Zverev A. - Ferrer

Murray - Edmund

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi