Nova pobjeda Nadala

Španac nastavio sa sjajnim partijama

Nova pobjeda Nadala

Rafael Nadal nastavio je sa sjajnim nizom pobjeda. Španski teniser je nakon osvajanja Monte Carla ostvario i drugi trijumf na turniru u Barceloni, a ovaj put bio je bolji od sunarodnika Alberta Montanesa (6:2, 6:2).

Nadalu je za pobjedu bilo potrebno 67 minuta, a za to vrijeme uspio je pet puta da oduzme servis rivalu. Sa druge strane, peti teniser svijeta samo jednom je pretrpio brejk, i to u u prvom setu.

Španac će u četvrtfinalu turnira igrati protiv Fabija Fogninija koji je bio bolji od Viktora Troickog sa 2:0 u setovima (6:3, 6:2).

Turnir u Barceloni igra se za nagradni fond od 2.152.690 evra.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi