Nakon košarkaša i tenisera, Šarapovu ljubi britanski milioner

Već tri godine su u vezi

Nakon košarkaša i tenisera, Šarapovu ljubi britanski milioner

Edmir Škorić

Košarkaš Saša Vujačić i teniser Grigor Dimitrov prošlost su Marije Šarapove, a lijepa teniserka sada ljubi milionera iz Engleske Alexandera Gilkesa.

Iako Ruskinja nije javno govorila o vezi sa Alexanderom, nedavno je uslikana zajedno s njim u šetnji Manhattanom.

I dok o Šarapovoj sve znamo, Gilkes je rođen u Londonu i potiče iz jako bogate porodice. Studirao je na prestižnom fakultetu i druži se sa mnogim britanskim zvijezdama, pa je prijatelj i sa prinčevima Williamom i Harryjem.

Nije Alexander tek tako sa Marijom. On naime priča jako dobro ruski jezik i obožava rusku literaturu, a 2010. godine je osnovao aukciju kući "Paddle8" koja je specijalizovana za prodaju umjetničkih djela, pa je na taj način stekao bogatstvo.

Iza sebe već ima jedan brak jer je sa 24 godine oženio 17-godišnju Amerikankum s kojom je bio 13 godina. Sada se u potpunosti posvetio Ruskinji s kojom dijeli neizmjerno sretne trenutke svakog dana.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi