Psihički problemi ostavili traga: Slavna teniserka (25) konačno u javnosti, neprepoznatljiva je!

Osaka najavila povratak tenisu

Psihički problemi ostavili traga: Slavna teniserka (25) konačno u javnosti, neprepoznatljiva je!

Admin Čaušević

Bivša najbolja teniserka Naomi Osaka namjerava se vratiti profesionalnom tenisu 2024., kazala je ona u razgovoru za ESPN tokom gostovanja na US Openu.

Četverostruka osvajačica Grand Slama. koja je u maju dobila djevojčicu sa svojim dečkom, reperom Cordaeom kazala je da sljedeće godine planira igrati puni raspored.

"Definitivno je sada puno više turnira nego što sam igrala rajnije", rekla je Osaka za ESPN te dodala: Dakle, mislim da će neki ljudi biti zadovoljni s tim."

Japanka, koja je svoj izostanak objasnila psihičkim problemima s kojima se suočava već duže vrijeme, sudjelovala je u Flushing Meadowsu na tribini o mentalnom zdravlju sportaša, zajedno s američkom plivačkom legendom Michaelom Phelpsom.

"Biti ovdje na US Openu je kao ponovno vidjeti starog prijatelja. Bila sam u tunelu za igrače, ali očito ne igram. Radujem se ponovnom igranju, ali mislim da moram pričekati do iduće godine. Shvatila sam da ne znam kako će mi biti početak godine.

Oglasi

"Ne znam na kojem nivou igre ću biti. Moram krenuti polako i onda ću se pripremiti za vrlo dobar kraj 2024. Nedostajao mi je tenis, gledala sam mečeve i želim ponovno igrati," rekla je Naomi Osaka.

Osaka je svoj posljednji meč igrala u Tokiju prije dvije godine i umeđuvremenu se značajno promijenila.

Ova 25-godišnjakinja ne liči na sebe, dobila je značajan broj kilograma i jasno je da će se morati dobro pripremiti za povratak "bijelom sportu".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije