Uzalud sav novac kad te misli ubijaju - Dokaz je jedna od najboljih na svijetu

Osaka prošla kroz mnogo toga

Uzalud sav novac kad te misli ubijaju - Dokaz je jedna od najboljih na svijetu

Midhat Šljivak

Nekadašnja prva teniserka svijeta Naomi Osaka (25) priprema se za povratak na teren nakon rođenja djeteta. Iako je od poroda prošlo tek nešto više od tri sedmice Osaka već trenira i ubrzo bismo je mogli gledati na terenu s kojeg je otišla nakon velike borbe s depresijom, a potom i trudnoće.

Naomi Osaka je prethodnih godina bila među najboljim teniserkama svijeta. Osvojila je četiri Grand Slam titule i bila je svjetski broj jedan.

Ipak, iako je djelovala sretno i zadovoljno zbog pobjeda, japansku teniserku je depresija konstantno ubijala.

Gdje je depresija tu sreće nema. Osaka je saopštila kako su postojali trenuci u kojima je samo željela da se sve završi.

"Prvi put sam osjetila ogromnu depresiju nakon što sam osvojila Indian Wells. Potom se ponovilo 2020. godine nakon osvanja US Opena i Pekinga", govori Osaka i dodaje:

Oglasi

"Bila sam u Kini i samo sam počela plakati na terenu. Osvojila sam potom po drugi put Australian Open, ali sam se osjećala užanso i znala sam da moram učiniti nešto jer nisam željela više živjeti na takav način."

Ona je u prošlosti bila pod velikim pritiskom medija. Često je plaćala ogromne kazne jer se nije željela pojaviti pred novinarima.

Takve postupke je objašnjavala činjenicom da joj je dosta patnje i depresije, te nije željela da je dodatno i mediji unište.

Sada ipak tvrdi da je mentalno mnogo jača. Beba je donijela potrebnu sreću u njen život, a uskoro ćemo je ponovo gledati na teniskim terenima.

Nedostajala je Naomi u prethodnom periodu i vidjet ćemo kako će sve izgledati kada se vrati.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije