Šampionka US Opena u suzama, publika u New Yorku je ovaj put pretjerala

Svi su za Serenu, ali treba odati poštovanje mladoj Japanki

Šampionka US Opena u suzama, publika u New Yorku je ovaj put pretjerala

E. Škorić

U New Yorku je sinoć japanska teniserka Naomi Osaka došla do prve Grand Slam titule u karijeri, ali čitavo finale proteklo je u kontroverznostima.

Serena se posvađala sa sucem koji ju je optužio za "coaching", pa joj je nakon dva upozorenja oduzeo gem, a ona ga nazvala lopovom. Na kraju je Serena izgubila sa 6:2, 6:4.

Dvadesetgodišnja Japanka je bila presretna, ali suze nisu bile od sreće na svečanoj ceremoniji. Ona se rasplakla zbog nevaspitane publike koja joj je zviždala.

Naomi se rastužila, ali je onda reagovala Serena, koja je uzela mikrofon i zamolila navijače da pozdrave Osaku, koja je potom kazala:

"Znam da ste svi navijali za nju, izvinite što je ispalo ovako... U svakom slučaju, hvala vam što ste gledali naš meč. Maštala sam da igram finale US Opena sa Serenom. Drago mi je što sam dobila tu priliku u životu", kazala je Osaka.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi