Neslavan oproštaj Venus Williams od Australian Opena

Osvojila samo jedan gem

Neslavan oproštaj Venus Williams od Australian Opena

Legendarna američka tenisačica Venus Williams neslavno se oprostila od ovogodišnjeg izdanja Australian Opena.

Nju je u 2. kolu s terena počistila kvalifikantica iz Italije Sara Errani s 2:0 u setovima (6:1, 6:0).

Cijeli meč je što se vidi po rezultatu bio jednosmjerna ulica, a na sve probleme je krajem prvog seta američka veteranka ( u junu će napuniti 41. godinu) uganula gležanj, no nakon medical time-outa je nastavila meč. U nastvku se ništa nije promijenilo, Williams je ekspresno izgubila i 2. set sa 6:0 a vrlo lako je moguće da je ovo bio njen posljednji nastup na australskom Grand Slam turniru. 

Errani, koja je specijalista za zemljane podloge i svoje najveće uspjehe veže upravo za tu podlogu je poznata u svijetu tenisa po izuzetno lošem servisu koji kompenzira borbenom igrom i stizanjem nemogućih udaraca je noćas osvojila svih šest svojih servis gemova što vjerojatno ne pamti da je uspjela napraviti godinama.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi