Nespremni Đoković nije mogao protiv Thiema
Umor je stigao Đokovića u ključnim trenucima (Foto: EPA)

Austrijanac u četvrtfinalu

Nespremni Đoković nije mogao protiv Thiema

M. Šljivak

Novak Đoković poražen je u 3. kolu ATP turnira u Monte Carlu. Od njega je danas bio bolji sedmi teniser svijeta, Austrijanac Dominic Thiem sa 2:1, po setovima 6:7, 2:6 i 6:3.

Đoković je odigrao još jedan jako dobar meč, ali vidljivo je da srpski teniser još uvijek nije potpuno spreman za najjači nivo, što je Thiem iskoristio.

Austrijanac je dobro ušao u prvi set. Imao je prednost breaka od samog otvaranja, došao je i do tri set lopte, ali je Novak sve spasio i uzvratio je breakom. Otišlo se potom u tie-break prvog seta gdje je Đoković dominirao i osvojio je prvi set sa 7:6.

Thiem žestoko uzvraća u drugom setu. Bio je austrijski teniser mnogo bolji u ovom dijelu meča, prepustio je Novaku samo dva gema i drugi set je dobio sa 6:2 za izjednačenje rezultata na 1:1.

Ključni trenutak u odlučujućem trećem setu dogodio se u sedmom gemu. Spremniji Thiem je došao do breaka, kojeg je potom i potvrdio, te je na kraju uspio da dobije treći set sa 6:3 i da dođe do trijumfa od 2:1 u ovom meču.

Thiem će u četvrtfinalu igrati protiv pobjednika duela Nadal - Khachanov.

ATP Monte Carlo, 3. kolo:

Thiem - Đoković 2:1 (6:7, 6:2, 6:3)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi