Đoković: Bio je ovo odličan meč i dobar test

Novak nakon pobjede

Đoković: Bio je ovo odličan meč i dobar test

Srbijanski teniser Novak Đoković ostvario je danas novu pobjedu na Mastersu u Monte Carlu. Nakon što je prije dva dana slavio protiv sunarodnjaka Dušana Lajovića sa 6:0 i 6:1, danas je bio bolji od Hrvata Borne Čorića sa 2:0 u setovima. 

Novak je slavio sa 7:6 i 7:5, a nakon meča djelovao je prilično zadovoljan.

"Imao sam šansu da napravim dupli brejk, ali on je počeo da igra bolje. Taj brejk sam odigrao dobro, a dobro sam počeo i drugi set. Držao sam servis i imao sam nekoliko šansi za dupli brejk. Na 5:3 nisam uspio da iskoristim nekoliko laganih forhenda, uslijedio je gejm sa mnogo meč lopti, ali generalno sam sretan načinom na koji sam ostao fokusiran nakon toga", poručio je Novak nakon meča i dodao:

"Nije mi bilo lako jer nisam odigrao mnogo mečeva u posljednjih devet mjeseci. Još uvijek mi nedostaje igra i više duela. Ovo je bio odličan meč i dobra provjera jer je Borna u sjajnoj seriji i pun je samopouzdanja nakon dobrih izdanja u Indian Wellsu i Miamiju", poručio je Nole.

Podsjetimo, Đoković će u osmini finala ovog turnira imati veoma težak zadatak jer igra protiv Austrijanca Dominica Thiema.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi