Neuništivi Federer u 15. četvrtfinalu Australian Opena: Sve smo bliže duelu Roger - Novak

Australian Open

Neuništivi Federer u 15. četvrtfinalu Australian Opena: Sve smo bliže duelu Roger - Novak

E. Škorić

Roger Federer je danas imao daleko lakši posao nego u šesnaestini finala Australian Opena.

Nakon maratonskog meča i nevjerovatne pobjede nad Johnom Millmanom u pet setova, Federer je danas u četiri seta savladao Mađara Martona Fucsovicsa.

Neočekivano je Fucsovics dobio prvi set sa 6:4, a onda je uslijedio potpuni preokret Švicarca. Prvo je dobio set sa 6:1, pa sa 6:2, a u posljednjem setu na meču slavio je sa 6:2.

Nije Roger dao puno prostora Fucsovicsu, uglavnom je kontrolisao sve što se dešavalo na terenu, mada je Mađar uspio da osvoji barem set.

U četvrtfinalu Federer će igrati protiv Tennya Sandgrena koji je u četiri seta nešto ranije savladao Fabija Fogninija.

Roger će u svom 15. AO četvrtfinalu biti veliki favorit, a sve je izvjesniji okršaj s Novakom Đokovićem u polufinalu. Novak, podsjećamo, u četvrtfinalu igra protiv Miloša Raonića.

Australian Open, osmina finala:
Federer - Fucsovics 4:6, 6:1, 6:2, 6:2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi