Nakon šampionskog povratka, skromni Roger je više govorio o Millmanu nego o vlastitom uspjehu

Takav je Federer

Nakon šampionskog povratka, skromni Roger je više govorio o Millmanu nego o vlastitom uspjehu

E. Škorić

Treći teniser svijeta Roger Federer napravio je nevjerovatan preokret u šesnaestini finala Australian Opena.

Više od četiri sata trajao je duel Federera i domaćeg tenisera Johna Millmana i pravo je čudo kako je Švicarac izašao kao pobjednik.

Pokazao je kakav je šampion, pa je i pored 4:8 u supertaj-brejku (novo pravilo, igra se do 10) uspio da veže šest poena i da dođe do velike pobjede. Skroman kakav jest, dosta je poslije meča pričao o Millmanu, malo toga o svom nevjerovatnom povratku.

"Mislim da je John odigrao sjajnu utakmicu. Mogao bi i on biti ovdje umjesto mene. Odličan je borac i dobar momak. Bilo je malo i sreće na kraju. Već sam se spremao objasniti novinarima šta mi se dešavalo u ovom meču i zašto sam izgubio", poručio je Roger, dodavši:

"Millman zaslužuje velike čestitke i zahvaljujući njemu gledali ste takav meč".

Upitao ga je voditelj što misli o tome što je većina na tribinama podržavala Millmana, inače domaćeg predstavnika.

"Ne birnite zbog toga, neću to smatrati osobnim. Lijepo je, ovaj dečko zaslužuje svu tu podršku. Sjajan je borac, a ja cijenim one koji se bore. Ako navijači navijaju za mog protivnika, to je u redu", dodao je.

Top Komentari

elimo
Ljudina svaka mu čast
2 2
VelaHavle
Najveci ikad
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi