Nevjerovatnu godinu Đoković završio titulom u Londonu
Foto: EPA

Federer poražen u finalu

Nevjerovatnu godinu Đoković završio titulom u Londonu

Edmir Škorić

Novak Đoković pobijedio je Rogera Federera u finalu završnog Mastersa u Londonu sa 6:3, 6:4.

U 44. duelu Đoković je upisao 22. pobjedu nad Federerom i sada su izjednačeni (22:22), a ovo mu je bila sedma Masters titula, peta u Londonu (četvrta u nizu) i 11. u nevjerovatnoj godini za njega, po čemu je apsolutni rekorder.

Federer je otvorio servisom meč i poveo je 1:0, Novak je bio također siguran na svom servisu. Đoković u trećem gemu koristi drugu brejk-loptu i oduzima servis Švicarcu. 

Đoković je lagano odbranio brejk, stigao do 3:1, a kod 5:3, na servis Federera, još jednim brejkom otklanja sve dileme oko osvajača prvog seta. 

Puno sigurniji je Federer bio prilikom svojih servisa u drugom setu. U osmom gemu je Novak napao Federera na servis Švicarca. Lako dolazi do 40:0, a Federerov prvi servis nije funkcionisao najbolje. 

Međutim, Federer je smogao snage da se vrati serijom poena i da izjednači na 4:4. Nije se švicarski majstor olako predavao. Uzvraća Novak osvojenim gemom bez izgubljenog poena, a onda brejk za kraj svih Rogerovih nada.

Završni Masters u Londonu, finale:
Đoković - Federer 6:3, 6:4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.