Ni Shapovalov nije mogao protiv Nadala
Foto: EPA

Ni Shapovalov nije mogao protiv Nadala

Midhat Šljivak

Rafael Nadal plasirao se u četvrtfinale ATP turnira u Rimu. On je dana sa 2:0, po setovima 6:4 i 6:1 pobijedio kanadskog tenisera Denisa Shapovalova.

Španski teniser koji je bez ikakve dileme glavni favorit na ovom turniru, nastavio je sa pobjedama na šljaci, nakon iznenađujućeg poraza od Dominica Thiema prošle sedmice u Madridu.

Kanađanin je pružio dobar otpor u prvom setu. Iako je konstantno Nadal bio na rubu oduzimanja servisa današnjem protivniku, Shapovalov se spašavao sve do sedmog gema kada je ipak popustio i Rafa dolazi do breaka.

Tada je kanadski teniser potpuno pao, a Nadal je svaku grešku iskusno koristio i lagano je dobio prvi set sa 6:4.

U drugom setu većih problema nije bilo. Španac je dominantno završio posao, dobio je ovaj dio igre sa 6:1 i prošao je u četvrtfinale gdje ga čeka neugodini Italijan Fabio Fognini.

ATP Rim, osmina finala, rezultati:

Fognini - Gojowczyk 2:0 (6:4, 6:4)
Carreno Busta - Bedene 2:1 (6:4, 6:7, 6:2)
Goffin - Del Potro (predao)
Nadal - Shapovalov 2:0 (6:4, 6:1)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti