Sada bar znamo da je i Nadal samo čovjek

Izgubio set na zemlji

Sada bar znamo da je i Nadal samo čovjek

Edmir Škorić

Rafael Nadal je, vjerovali ili ne, izgubio set na zemlji od Dominica Thiema.

Nadal i Thiem danas igraju četvrtfinale Mastersa u Madridu, a Austrijanac je neočekivano osvojio prvi set sa 7:5.

Uspio je Thiem u sedmom gemu doći do brejka za 4:3, no onda je Rafa u 10. gemu vratio brejk, a već u narednom gemu opet ostaje bez prednosti servisa i Thiem je na koncu dobio set.

Nadal je posljednji put set izgubio još u januaru kada je igrao protiv Marina Čilića, a na šljaci je zadnji put set izgubio 19. maja prošle godine i to zanimljivo od Thiema. Tada je izgubio u četvrtfinalu Rima od rivala s kojim opet igra u četvrtfinalu, ovaj put u Madridu.

Nadal je do danas imao 50 uzastopnih osvojenih setova na zemlji. Prethodno je pobjedom nad Schwartzmanom u osmini finala turnira u Madridu srušio rekord McEnroea iz 1984. godine po broju uzastopnih osvojenih setova. Amerikanac je stao na broju 49.

Inače, Rafa u Madridu traži šesti naslov, mada Thiem ima prednost u setovima i igra dobro i na početku drugog seta.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi