Ničija nije do zore gorjela: Medvedev konačno upisao poraz

Izgubio u Parizu od Chardyja

Ničija nije do zore gorjela: Medvedev konačno upisao poraz

Fantastični ruski teniser Daniil Medvedev upisao je prvi poraz poslije gotovo dva mjeseca.

Medvedev je večeras izgubio u svom prvom meču na Mastersu u Parizu a bolji od njega bio je domaći teniser Jeremy Chardy koji ga je porazio sa 2:1 u setovima.

Medvedev je igrao gotovo nestvaran tenis od početka ljeta do večeras. Osvojio je Masters u Cinccinatiju, igrao finale US Opena, osvojio turnir u St. Petersburgu pa u Šangaju. Prije svega toga igrao je i finala u Montrealu i Washingtonu pa dolazimo do podatka da je na čak šest uzastopnih turnira stigao makar do finala.

Ipak, zavidnoj seriji došao je kraj večeras u Parizu gdje je izgubio od Chardyja i to rezultatom 6:4, 2:6 i 4:6.

Chardy će u osmini finala igrati protiv boljeg iz meča John Isner - Christian Garin. Taj meč na programu je sutra.

Kada je u pitanju Masters u Parizu, treba reći da su danas u osminu finala prošli još teniseri poput Jan-Leonard Struffa, Kylea Edmunda, Denisa Shapovalova, Grigora Dimitrova itd.

Do kraja dana ostalo je da se odigra još jedan meč i to onaj između Alexandrea Zvereva i Fernanda Verdasca.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije