Medvedev se pošteno namučio protiv Pospisila, Fognini bez problema

Nastavljen Masters u Šangaju

Medvedev se pošteno namučio protiv Pospisila, Fognini bez problema

Teniser koji se nalazi u najboljoj formi na čitavom ATP Touru Daniil Medvedev imao je danas velikih problema protiv Kanađanina Vaseka Pospisila u susretu osmine finala šangajskog Mastersa, ali je na kraju prošao dalje jer je slavio sa 7:6 i 7:5.

Medvedev se suočio sa velikim problemima u prvom setu jer je gubio sa 5:2, ali uspio je da se vrati i set odvede u taj brejk. Tamo se bolje snašao i slavio sa 9:7 te poveo 1:0 u setovima.

U drugom setu napravljen je po jedan brejk na obje strane prije samog finiša, a onda je u dvanaestom gemu Rus ponovo 'brejknuo' rivala i slavio sa 7:5.

U narednom kolu Medvedev će igrati protiv Italijana Fabia Fogninija koji je nešto ranije jutros porazio Rusa Karena Khachanova sa 2:0 u setovima.

Trenutno je na terenu prvi reket svijeta Novak Đoković koji je počeo meč protiv Johna Isnera, a u nastavku dana će na teren i Švicarac Roger Federer koji igra protiv Davida Goffina.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi