Nick Kyrgios ponovo u centru pažnje, sada mu zasmetao teniser koji je jeo čokoladu

I to mu smeta?

Nick Kyrgios ponovo u centru pažnje, sada mu zasmetao teniser koji je jeo čokoladu

Edmir Škorić

U svijetu tenisa udaljeni su svjetlosnim godinama. Ime Nicka Kyrgiosa odjekuje u svijetu bijelog sporta, bilo u pozitivnom ili negativnom ssmislu, a Tomaš Machaš se osim čeških navijača trudi upoznati i širu javnost.

A u tome mu nehotice može pomoći i današnji istup njegovog poznatijeg kolege. Australskog tenisera zanimao je trenutak kada se Čeh počastio čokoladicom na press konferenciji nakon uspješnog Davis Cup meča u Portugalu.

Nikad se nisu sreli na terenu. Nije ni čudo. Nick Kyrgios je na 20. mjestu, a Machač gotovo stotinu mjesta niže. Ipak, imena ove dvojice tenisera proteklih se sati uvelike vrte po društvenim mrežama.

Za to se pobrinuo australski finalist prošlogodišnjeg Wimbledona, kojeg se dojmio trenutak kada je Tomaš Machač na press konferenciji nakon pobjedničkog meča s portugalskim brojem jedan Joaom Sousom počastio sebe čokoladicom.

"Tako se osjećam gotovo cijelo vrijeme. Bilo meča ili ne, to ne utječe. Nakon turnira na betonu, prvi meč igram na zemljanoj podlozi i to mi oduzima dodatnu energiju. Osim toga, igrao sam tri sata. Ali zadovoljan sam kako sam uspio. U nedjelju ću se odmoriti, jesti i biti 100 posto spreman. Ali vjerojatno još moram naručiti još pola čokolade", objasnio je svoj apetit češki teniser.

Machačeva fotografija sa slatkim zalogajem toliko je zaokupila pozornost australskog tenisera da ju je komentarisao na društvenim mrežama i dodao kratki komentar.

"Kad sam jeo sushi nakon četverosatnog meča na prošlogodišnjem Wimbledonu između odgovora novinarima, optužen sam za nepoštovanje", prisjetio se Kyrgios, dodavši nasmijani "smajlić" svom komentaru.

Na kraju je razlog za osmijeh imao i Machač, poznat sada kao veliki ljubitelj čokolade, koji je s Češkom slavio 3:1 nad Portugalom u Davis Cupu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi