Nick Kyrgios postavio izazov Rogeru Federeru

Nick Kyrgios postavio izazov Rogeru Federeru

Edmir Škorić

Nick Kyrgios je u petak pokrenuo zabavno takmičenje koje uključuje tenisere i sportiste uopšte.

Kroz svoj zvanični Twitter nalog, australski igrač je promovisao izazov koji pomaže u podizanju svijesti u borbi protiv raka.

Izazov je jednostavan. Morate uzeti reket u ruku i lopticom gađati zid, te joj u narednih 30 sekundi ne dozvoliti da padne.

Kyrgios je to napravio, pa u lancu podrške u podizanju svijesti u borbi protiv raka nominovao švicarskog tenisera Rogera Federera i španskog golmana Davida de Geu.

Sedmostruki prvak Roland Garrosa Chris Evert je prva pokrenula ovu malu igru, a ona je između ostalih nominovala Kyrgiosa, Baracka Obamu, Martinu Navratilovu i mnoge druge...

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi