Zato ga obožavamo: Kyrgios ne mari za rezultat, ovaj potez je dokaz talenta

Australac se samo igra

Zato ga obožavamo: Kyrgios ne mari za rezultat, ovaj potez je dokaz talenta

Edmir Škorić

Australski teniser Nick Kyrgios ima običaj da u mečevima, ma koliko oni važni bili, uzme malo oduška i napravi neki potez za publiku.

Kyrgios je igrao meč u Houstonu protiv Ive Karlovića na zemljanoj podlozi i osvojio je prvi set sa 6:3, no Karlović je drugi dobio sa 6:2, a zatim i treći sa 6:3, pa je Hrvat slavio pobjedu.

Kyrgios je u prvom setu kod 4:1 prednosti, na servis Karlovića koji je u tom trenutku imao 30:0, odlučio da zabavi publiku, pa je atraktivno lopticu vratio kroz noge s osnovne linije, čime je iznenadio i samog Karlovića.

Mladi Australac je često kritiziran da pomalo pretjeruje i da previše olako shvata ovaj sport, no ono što mu se ne može nikada osporiti je da ima nevjerovatno puno teniskog talenta.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi