Nick Kyrgios potpuno izgubio živce: Šta je sa ovim je....m ljudima?
Nevjerovatni australski teniser ponovo je u centru pažnje. Odlučio je da uđe u rat sa publikom koju je maksimalno izvrijeđao (Foto: EPA)

Nije mogao da šuti

Nick Kyrgios potpuno izgubio živce: Šta je sa ovim je....m ljudima?

Midhat Šljivak

Australski teniser Nick Kyrgios ponovo je u centru pažnje.

Jučer je Kyrgios žestoko provocirao publiku u meksičkom Acapulcu nakon pobjede nad Rafaelom Nadalom, a ni španskom teniseru se to nije previše dopalo.

Na Rafinom izrazu lica se vidjelo da mu smeta ponašanje Kyrgiosa, a nakon meča je odlučio i da ga prokomentariše:

"Nick je igrač nestvarnog talenta, trebalo bi da se bori za Grand Slam titule i 1. mjesto ATP liste. Međutim, on ne poštuje dovoljno ni publiku, ni svoje rivale pa ni sebe na kraju", rekao je Nadal.

Kyrgios je i protekle noći napravio haos u Meksiku, ovog puta tokom meča u kojem je pobijedio Stana Wawrinku u borbi za polufinale.

Publika je australskom teniseru konstantno zviždala i zbog toga je on potpuno izgubio živce. Ludio je tokom medicinskog time-outa.

"Koji vam je k...c? Šta je sa ovim je....m ljudima? Ruke mi krvare, šta hoćete od mene je...e? Ovo je nevjerovatno", vikao je Kyrgios.

Sudija Damian Steiner ga je upozorio na ponašanje i neprimjereno izražavanje, a Kyrgios je ipak nastavio.

"Nemoj da bi mi to više rekao. To što govoriš je sranje. Jučer me je Rafa usporavao prije svake serve, publiku je okretao protiv mene. Ne pričaj tako sa mnom i ne govori mi više ta sranja", hladno je izgovorio Australac.

Iako se posvađao sa svima uspio je na kraju da pobijedi Wawrinku i da se plasira u polufinale.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti