Nije imao šanse protiv Đokovića: Džumhur poražen u prvom kolu US Opena

Bh. teniser izgubio sa 3:0

Nije imao šanse protiv Đokovića: Džumhur poražen u prvom kolu US Opena

E. Čaušević

Najbolji bh. teniser Damir Džumhur poražen je u prvom kolu US Opena od Novaka Đokovića sa 3:0 u setovima.

Đoković je bio apsolutni favorit u ovom meču i bez većih problema uspio je da dođe do pobjede protiv Džumhura. Prvi set trajao je svega 24 minute, a srbijanski teniser je slavio sa 6:1 i pokazao da želi što prije završiti posao.

No, Džumhur je zaigrao jako dobro u drugom setu. Bh. teniser je pokazao svoj kvalitet i pružio je veoma dobar otpor Novaku, ali nije uspio da poravna na 1:1 u setovima.

Nakon velike borbe Đoković je uspio da "prelomi" ovaj set, te sa 6:4 dođe do 2:0 u setovima. Već početkom trećeg seta bilo je jasno da je u ovom meču sve završeno.

Džumhur nije uspio ponovo da nađe pravi ritak kao u drugom setu, a Đoković je to iskoristio i bez veće borbe uspio je da treći set dobije sa 6:1, te tako se plasira u drugo kolo US Opena.

Najbolji teniser svijeta u drugom kolu igra protiv Edmunda koji je u prvom kolu bio bolji od Bublika sa 3:1 u setovima.

US Open, 1. kolo:

Đoković - Džumhur 3:0 (6:1, 6:4, 6:1)

Top Komentari

Arnel925
Zar još igra ovaj momak. Bolje da se počne baviti splavarenjem, možda bi imao više uspjeha
5 8
Sarajlija46
Kakav ovaj,propalitet.Cestitke Noletu i sretno mu
6 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti