Nije se ni zagrijao: Nadal lagano do polufinala US Opena
Foto: EPA

Španac bolji od Rubleva

Nije se ni zagrijao: Nadal lagano do polufinala US Opena

E. Čaušević

Španski teniser Rafael Nadal bez većih problema plasirao se u polufinale US Opena.

Prvi teniser svijeta je večeras u New Yorku igra protiv mladog ruskog tenisera Andreyja Rubleva u okviru četvrtfinla US Opena, te je do pobjede stigao lakše od očekivanog nakon tri seta. Nadal je prvi set riješio za svega 24 minute i Rublevu je dozvolio da osvoji samo jedan gem (6:1).

U drugom setu gledali smo istu sliku na terenu. Nadal je igrao svoju igru dok je ruski teniser pokušao na sve načine da se časno suprostavi Špancu. Rublev je u drugom setu bio nešto bolji, pa je osvojio dva gema u setu koji je Nadal dobio sa 6:2.

Treći set je bio samo reda radi jer je već bilo jasno da Rublev ne može parirati Nadalu koji nije želio ništa prepustiti slučaju. Španski teniser je nastavio sa sjajnom igrom i treći set je dobio sa 6:2 i tako se plasirao u polufinale US Opena.

US Open, četvrtfinale:

Nadal - Rublev 3:0 (6:1, 6:2, 6:2)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi