"Mogao sam biti kao Đoković da me heroin nije uništio..."

Starim navikama se više nije vraćao

"Mogao sam biti kao Đoković da me heroin nije uništio..."

S. Grebović

Izvjesni Nikola Gnjatović svojevremeno je važio za jednog od najtalentovanijih tenisera u svojoj generaciji.

Otac Novaka Đokovića, Srđan Đoković, jedne je prilike izjavio kako nije gledao talentovanijeg tenisera od pomenutog Gnjatovića.

Riječ je o igraču čija je karijera trajala jako kratko, a ista je morala biti prekinuta zbog velikih problema sa narkoticima, u koje je upao. Nikola je tek drugi igrač sa ovih prostora koji je potpisao ugovor sa Headom, najpopularnijom opremom za igranje ovog sporta.

"Igrao sam za Davis kup reprezentaciju Srbije protiv Turske i Marona. Sa mnom su tada u reprezentaciji bili Tipsarević, Vemić i Tošić. Prije toga sam u juniorima pobjeđivao Safina, Gonzalesa, a Rogera Federera sam pobijedio na jednom treningu. Nema ko mi tada nije predviđao svjetski vrh", izjavio je.

Nakon toga nastaju prvi problemi, odnosno bolje rečeno pakao.

"Prvi put sam uzeo heroin u 21. godini života. Tu kreće moj pakao. Upadam u dugove, narkomanske krize, počinjem krasti ne bih li došao do droge. Pokušavam i dalje igrati tenis, ali mi ne ide. U to vrijeme mi se i porodica raspada. Više od deset puta sam bio u bolnici. Punih 17 godina sam prolazio kroz strahote koje droga nosi sa sobom. Bivši igrači i kolege govore roditeljima djece koju treniram da sam bivši narkoman i da ne treba djecu dati meni da ih učim tenisu. A ja nikada, i kada sam bio u najtežim krizama, nisam dijelio drogu niti bih ijednom djetetu je dao. Prije bih sebi ruku odsjekao", dodaje.

Uspješno je prošao program resocijalizacije, a prema njegovim riječima stare navike je ostavio iza sebe.

Top Komentari

Ante G.
Nisi ti nikada mogao biti ni N od Novaka. Novak, pored talenta, ima nevjerovatnu mentalnu snagu. I to je ono sto sportistu odvaja od ostalih. Na tom nivou svi znaju da igraju tenis, svi su fizicki dovedeni do maksimuma, tu odlucuje glava. A kod tebe glava nije bila u stanju da se izbori sa sobom, nisi mogao da vodis ni obican zivot. Podlegao si, nisi u stanju bio ni prvi test zivota da prodjes. Surovo, ali istinito.
10 5
Taceoni
Jednom nark uvijek nark
4 7

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi