Modrić izabran za najboljeg sportistu svijeta

Po izboru Međunarodnog udruženja sportskih novinara

Modrić izabran za najboljeg sportistu svijeta

Hrvatski fudbaler Luka Modrić izabran je od strane Međunarodnog udruženja sportskih novinara za najboljeg sportistu svijeta.

U izboru je učestvovalo ukupno 359 novinara iz 87 zemalja, a oni su na kraju odlučili da je Luka bio najbolji u 2018. godini.

Kapiten reprezentacije Hrvatske iza sebe je ostavio dvojicu tenisera, Novaka Đokovića i Rogera Federera. Luka je dobio 419 bodova, dok je Đoković imao 337, a Federer 290.

Najbolja sportistkinja svijeta je američka gimnastičarka Simone Biles, a najbolja ekipa je, prema pomenutom izboru, fudbalska reprezentacija Francuske.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Podsjetimo, Luka je također osvojio i nagrade od UEFA-e i FIFA-e za najboljeg igrač Evrope i svijeta u 2018. godini.

Top Komentari

Mirko
Ovo drugo
0 8
D4SH
Jadno.. Pored nakvog Federera i Djokovica, on... Il su ljudi ludi il sam ja glup
8 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi