Nishikori, Del Potro i Edmund bez većih problema do 3. kola

Wimbledon

Nishikori, Del Potro i Edmund bez većih problema do 3. kola

Japanski teniser Kei Nishikori je u četiri seta bio bolji od Bernarda Tomića (3:1) u 2. kolu Wimbledona.

Tomić je u prvom setu slavio sa 6:2, ali je Nishikori potom zaigrao bolje i poravnao rezultat u setovima na 1:1 rezultatom 6:3 u drugom setu. Pobjednika trećeg seta odlučivao je tie-break, gdje je Nishikori slavio sa 9:7 i poveo sa 2:1.

U četvrtom setu je Japanac slavio sa 7:5 i tako zakazao duel sa Kyrgiosom u 3. kolu.

Mnogo lakše je do pobjede stigao Juan-Martin Del Potro koji je protiv Feliciana Lopeza slavio sa 3:0. Argentinac je u prvom setu bio bolji rezultatom 6:4, u drugom 6:1 a u trećem 6:2. U sljedećem kolu će peti nosilac turnira odmjeriti snage sa Paireom.

Pošto nema Andyja Murrayja, Kyle Edmund je najveća britanska uzdanica na Wimbledonu a 17. igrač svijeta je također rezultatom 3:0 bio bolji od Bradleyja Klahna (6:4, 7:6, 6:2).

Jedini meč današnjeg programa koji nije završen je onaj između Taylora Harryja Fritza i Alexandera Zvereva, koji će biti nastavljen sutra. Zanimljivo, Amerikanac vodi sa 2:1 u setovima i pobjednik tog meča će u trećem kolu igrati sa Gulbisom, koji je danas porazio našeg Džumhura.

Top Komentari

foco
nisikori bez problema pa jewsi li ti normalan
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti