Nishikori: Nemam šta izgubiti protiv Đokovića

Izborio plasman u finale

Nishikori: Nemam šta izgubiti protiv Đokovića

Japanski teniser Kei Nishikori je pobjedom nad Nickom Kyrgiosom ostvario plasman u finale ATP Mastersa u Miamiju.

Nishikori će se tamo susresti sa najboljim svjetskim teniserom Novakom Đokovićem protiv kojeg, kako kaže, nema šta izgubiti.

"Znam da me očekuje težak meč, ali nemam šta izgubiti. Nadam se da ću biti u stanju da odigram još jedan meč na visokom nivou", rekao je Nishikori, koji se potom osvrnuo na pobjedu u polufinalu:

"Bio sam siguran na prijemu servisa i pokušao sam biti agresivan i tako osvajati poene. Sve je prošlo dobro po mene i zadovoljan sam".

Za Nishikorija će ovo biti drugi put da igra u finalu Masters turnira, a meč sa Đokovićem na rasporedu je u nedjelju u 19 sati.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije