Nishikori zakazao finale sa Đokovićem
Foto: EPA

Japanac bolji od Kyrgiosa

Nishikori zakazao finale sa Đokovićem

Japanski teniser Kei Nishikori drugi je finalista ATP Mastersa u Miamiju.

Šesti igrač svijeta je u polufinalu odigranom rano jutros savladao Australca grčkog porijekla Nicka Kyrgiosa rezultatom 2:0 u setovima.

Nishikori je pružio veoma dobar meč u kojem je kontrolisao igru gotovo od početka. Prvi set je Japanac u svoju korist riješio nakon svega 30 minuta igre osvojivši ga rezultatom 6:3, sa napravljenim brejkovima u trećem i devetom gemu.

Japanac je i drugi set otvorio sjajno  i već na startu poveo sa 2:0, da bi se Kyrgios brzim rebreakom vratio u egal. U finišu seta su oba tenisera bila veoma sigurna na svoj servis, da bi u posljednjem gemu talentovani Kyrgios ipak zakazao, pa je Nishikori iskoristio drugu meč-loptu i ovjerio pobjedu.

Kei Nishikori će se u finalu Mastersa u Miamiju sastati sa Novakom Đokovićem, što će biti prava poslastica za ljubitelje tenisa. To će biti njihov deveti međusobni okršaj, a Novak za sada vodi sa 6:2.

ATP Miami, polufinale:

Nishikori - Kyrgios 2:0 (6:3, 7:5)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi