Nishikorijeve suze su dokaz kroz kakve muke je prolazio

Prva titula nakon 2016. godine

Nishikorijeve suze su dokaz kroz kakve muke je prolazio

Japanski teniser Kei Nishikori danas je osvojio ATP turnir u Brisbaneu, što je njegova prva titula nakon skoro tri godine.

Nishikori je posljednju titulu osvojio u Memphisu 2016. godine, a od tada do danas je gubio u devet uzastopnih finala.

Osim problema sa povredom, Japanac je očito imao i velikih problema sa samopouzdanjem pošto jer nema tog čovjeka i sportiste na planeti kojeg devet uzastopnih izgubljenih finala ne bi poremetilo.

Nakon završetka današnjeg finala protiv Rusa Danila Medvedeva, Kei Nishikori je prilikom ceremonije dodjele pehara zaplakao, čime je samo pokazao da se zaista mnogo namučio u posljednje dvije i po godine.

Inače, za Nishikorija je ovo bila 12. ATP titula u karijeri, a do nje je došao nakon što je u finalu za malo više od dva sata igre savladao Medvedeva sa 2:1 u setovima (6:4, 3:6, 6:2).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije