Njemačka opet brani čast Evrope

Završnica Svjetskog prvenstva

Njemačka opet brani čast Evrope

U polufinalu Svjetskog prvenstva u konkurenciji stonotenisera igrat će Njemačka - Japan i Kina - Kineski Tajpeh. Njemačka je na putu do polufinala savladala Singapur 3:0.

Timo Boll i Dimitrij Ovtcharov su bez izgubljenog seta ostvarili pobjede, tek je jedan izgubio Patrick
Franziska. Japan je u četvrtfinalu na identičan način prošao Portugal dok je najviše uzbuđenja ponudio meč između Kineskog Tajpeha i Republike Koreje. Koreja je imala 2:1, ali su Chih-Yuan Chuang i Chien - An Chen kreirali preokret.

Druga selekcija iz Evrope koja je zaustavljena u četvrtfinalu bila je Austrija. Naravno da su šanse protiv Kineza bile male. Vrijedi svakako spomenuti Roberta Gardosa koji je ispustio 2-1 u setovima protiv Jike Zhanga. U konkurenciji stonoteniserki u polufinalu se sastaju Kina - Singapur i Hong Kong - Japan.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti