Carreno-Busta mučio Đokovića, ali Novak je u polufinalu Roland Garrosa
Foto -EPA

Prvi teniser svijeta izgubio set

Carreno-Busta mučio Đokovića, ali Novak je u polufinalu Roland Garrosa

Midhat Šljivak

Novak Đoković plasirao se u polufinale Roland Garrosa.

Najbolji teniser svijeta je u današnjem četvrtfinalu uz male probleme savladao Španca Palba Carrena-Bustu sa 3:1, po setovima 4:6, 6:2, 6:3 i 6:4.

Španac je bolje ušao u meč. Koristio je probleme u Novakovoj igri i uspio je da riješi set u svoju korist sa 6:4.

Novak je početkom drugog seta zatražio medicinski time-out. Imao je problema sa vratom i laktom, ali je u nastavku potpuno razbio protivnika u ovom dijelu meča i brzo je riješio set sa 6:2 i izjednačio je rezultat na 1-1.

Đoković žestoko ulazi u treći set. Poveo je sa 3:0, ali se Španac vratio, uzeo je izgubljeni break, ali ponovo gubi servis u ključnim trenucima i na Novak uzima treći set sa 6:3 i preokreće rezultat na 2-1.

Velika borba viđena je u četvrtom setu. Đoković je konstantno napadao protivnički servis, Carreno-Busta je nekako uspijevao da spasi sve do sedmog gema kada je ipak pao.

Đoković uzima break, zatim spašava tri break lopte na svoj servis, da bi potom uspješno priveo meč kraju dobrim servisom za osvajanje četvrtog seta sa 6:4 i pobjedu od 3-1.

Novak će se u borbi za finale sresti sa grčkim teniserom Stefanosom Tsitsipasom.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti