Đoković nakon eliminacije kritikovao organizatore

Srbin poražen od Nadala

Đoković nakon eliminacije kritikovao organizatore

Srbijanski teniser Novak Đoković okončao je učešće na Masters turniru u Rimu.

Đoković nije uspio da se plasira u finale, pošto je poražen od starog znanca Rafaela Nadala sa 6:7 (4:7), 3:6, no uprkos ispadanju pokazao je srbijanski as da se polako vraća u staru formu.

Poslije poraza Đoković je 'opleo' po organizatorima, kazavši, između ostalog, kako je utjecaja na konačan ishod imao loš raspored.

"Ne želim da ispadne da se žalim, jer sam poražen od Nadala zbog lošeg rasporeda. Ali, u petak sam završio meč uveče i danas sam na teren morao da izađem dosta rano. To je mnogo utjecalo na ishod", kazao je Đoković, no nije na tome stao... 

"Niko me nikada u karijeri nije kontaktirao da me pita šta mislim, šta je najbolje da se radi kada se pravi raspored. Ovo nije fer i morat ćemo da na to obratimo pažnju na sljedećem sastanku igrača."

Za naslov će se u nedjelju Nadal boriti protiv pobjednika drugog polufinala u kojem se sastaju Marin Čilić i Alexander Zverev.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi