Bizarna situacija: Novak Đoković sutra pada za četiri pozicije na ATP listi!

Iako je osvojio Wimbledon

Bizarna situacija: Novak Đoković sutra pada za četiri pozicije na ATP listi!

Eldar Ganibegović

Novak Đoković uspio je sedmi put u karijeri osvojiti Wimbledon i tako doći do svog 21. Grand Slam naslova. 

Trenutno na 3. mjestu ATP liste, Đoković će doživjeti kolaps na njoj, unatoč uspjehu u All England Clubu. Naime, Nole će sutra pasti na sedmu poziciju i izgubiti ukupno 2.000 bodova. 

Sve se to događa jer su ATP i WTA odlučili da ovogodišnjim pobjednicima Wimbledona ne dodijele niti jedan bod kao sankciju Englezima koji su Rusima i Bjelorusima zabranili sudjelovanje na turniru.

U istoj je situaciji i drugi finalist Wimbledona Nick Kyrgios. Iako je prvi put došao do posljednjeg čina Grand Slama, australski teniser će također sa 40. mjesta na svijetu pasti na 45. mjesto.

Tako će se razmjerice koje ATP i WTA imaju s Engleskom najviše obiti o leđa samih tenisera.

Novak Đoković rekao je kako je iznimno sretan zbog pobjede na Wimbledonu, pogotovo jer mu je turnir u All England Clubu najdraži turnir. Srbin je priznao da je Wimbledon razlog zbog kojeg je počeo igrati tenis.

"Nemam riječi da kažem što mi znače ovaj turnir i ovaj trofej. To mi je uvijek bilo najdraži turnir. Wimbledon me motivisao da igram tenis. Vidio sam pobjedu Petea Samprasa i zamolio roditelje da mi kupe reket. Blagoslovljen sam što držim ovaj trofej u ruci", rekao je Novak Đoković nakon pobjede na Wimbledonu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi