Đokoviću stigla oštra poruka iz Australije!

Nastup na Australian Openu i dalje neizvjestan

Đokoviću stigla oštra poruka iz Australije!

Admin Čaušević

Još uvijek nije poznato hoće li Novak Đoković nastupiti na Australian Openu. 

Đoković je prije nekoliko dana bio na utakmici Eurolige između Crvene zvezde i Barcelone, a danas mu je stigla nova oštra poruka iz Australije.

Na prvom Grand Slamu u sezoni neće moći nastupiti nevakcinisani teniseri, barem je to bio slučaj do sada. Ali sada se pojavio i jedan uslov za nevakcinisane.

Naime, ukoliko stručna komisija sastavljena od ljekara iz oblasti imunologije, zaraznih bolesti i opšte prakse, procijeni da neki nevakcinisani teniser može igrati onda će dobiti i zeleno svjetlo od organizatora turnira.

Da li se srbijanski teniser vakcinisao ili ne, nije poznato. U međuvremenu popularnom Noletu stigala je i oštra poruka iz Australije.

Đokoviću se na indirektan način obratio Martin Pakula, ministar sporta savezne države Viktorija u kojoj će se i igrati Australian Open.

"Ako odluči da se ne vakciniše i njegov slučaj ne bude primljen u stručnu komisiju, neće igrati Australian Open. Da bi ušao na turnir mora da ima dobar izgovor da objasni nevakcinaciju", izjavio je Pakula za lokalne medije.

"Ako ljudi misle da smo ovo uradili kako bismo dali šansu Novaku da igra, jako griješe. Svi koji učestvuju moraju da budu vakcinisani ili da imaju značajan razlog zašto nisu to uradili. Nije na meni, niti premijeru ili bilo kom drugom političaru, da odlučujemo ko će da igra. Procijenit će komisija stručnjaka", dodao je.

Australian Open je na programu od 10. do 17. januara. U posljednjem izdanju slavio je upravo Đoković.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti

Najčitanije iz kategorije