Australci prvim avionom Đokovića šalju nazad?

Bura se ne stišava

Australci prvim avionom Đokovića šalju nazad?

Admin Čaušević

Novak Đoković je dobio zeleno svjetlo za nastup na Australian Openu, ali ne i za ulazak u Australiju. 

Đoković je u utorak obavijestio javnost da je zahvaljujući medicinskom izuzeću stekao pravo nastupa na prvom Grand Slamu u sezoni.

Ta odluka je zgrozila mnoge Australce koji se sada osjećaju da su u neravnopravnom položaju u odnosu na Đokovića.

Savezna država Viktorija je odredila stroga pravila da nevakcinisani protiv koronavirusa ne mogu ući u tu družavu, a isto važi i za cijelu Australiju.

Dolazak Đokovića na AO je na neki način postao državni problem jer je na kraju morao reagovati i državni premijer Scott Morrison.

Morrisson je poručio da će australske vlasti Đokovića poslati nazad prvim avionom ukoliko ne dostavi valjan dokaz zbog kojeg ne može biti vakcinisan.

"Moj pogled na sve je da bilo ko ko traži ulazak u Australiju, mora da bude u skladu sa našim zahjtevima. Novak Đoković, kad stigne u Australiju, ako nije vakcinisan, mora da pokaže prihvatljiv dokaz da ne smije da bude vakcinisan iz medicinskih razloga, kako bi imao iste putne aranžmane kao potpuno vakcinisani putnici", rekao je Morrison te nastavio:

"Čekamo da se pojavi i pokaže dokaz koji to podržava. Ako taj dokaz nije dovoljan, neće biti tretitan drugačije i bit će poslat narednim avionom nazad kući. Ne bi trebalo da bude posebnih mjera za Novaka Đokovića. Ni za koga."

Prvi Grand Slam u sezoni počinje 17. januara. Organizatori turnira su uvjerni da je Đoković dobio dozvolu u skladu s pravilima te da medicinsko izuzeće neće kočiti nastup na turniru.

Top Komentari

makelele
Idemo Nole! Osvoji titulu! Pokazi im ko je najbolji! Nole legenda!
4 12
Husrefbeg22
Natrag i samo natrag!
11 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi