Đokoviću iz Australije stigao žestok odgovor

Odbačene tvrdnje

Đokoviću iz Australije stigao žestok odgovor

A. Čaušević

Još uvijek nije poznato hoće li Novak Đoković nastupiti na Australian Openu. 

Organizatori turnira su ranije poručili da će na turnir moći samo takmičari koji su obavili potpuno vakcinisanje na Covid 19 zbog čega vlada velika napetost oko nastupa Novaka Đokovića.

Prije nekoliko dana Đokovićev otac Srđan je poručio da je taj uslov zapravo ucjena na Đokovića koji lovi jubilarnu desetu titulu na Australian Openu.

Ubrzo je stigao i odgovor od organizatora s jasnom porukom za Đokovića, ali i sve ostale nevakcinisane tenisere i teniserke.

"Ako ste teniser ili bilo koji drugi sportista koji dolazi kod nas, onda također imate odgovornost prema zajednici u koju ste dobrodošli. Stoga još jednom molimo sve teniske zvijezde da se pridržavaju mjera koje vrijede za sve stanovnike ili posjetitelje Viktorije. To nije nikakva ucjena, već protokol za sigurnost našeg društva", rekao je Martin Pakula, ministar sporta savezne države Viktorija gdje će se i održati Australian Open.

Australian Open je na programu od 17. do 30. januara. Đoković ima mogućnost da ranije dođe u Melbourne i provede 14 dana u karantinu, ali ta opcije je za sada odbijena.

Top Komentari

ghast0
U Kini 2 milijarde vakcinisano, na 15-20 slucajeva sedmicno spalo sa 7000.
4 3
Sebija
Hajde nole cjepi se, šanse su ti iste protiv covida ali bar ćeš imati šanse za nuspojave od cjepiva za koje te nagovaraju da ga primis ali za koje nitko neće potpisati u slučaju da ti se nešto desi, bravo nole, podrška!!
1 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti