Novak Đoković se oprostio od ATP turnira u Banjoj Luci!

Ispao od sunarodnjaka Lajovića

Novak Đoković se oprostio od ATP turnira u Banjoj Luci!

Eldar Ganibegović

Najbolji teniser svijeta, Novak Đoković, ispao je s ATP tunira u Banjoj Luci. Bolji od njega bio je njegov sunarodnjak i 70. igrač svijeta, Dušan Lajović.

Radilo se o meču četvrtfinala koji je Lajović riješio u svoju korist rezultatom 2:0, po setovima 6:4 i 7:6.

U prvom setu već u trećem gemu Lajović uzima servis Novaku, no Đoković se vraća u osmom na 4:4. Ipak, već u idućem gemu Lajović pravi novi brejk i kasnije koristi prvu set loptu za 1:0.

Drugi set je bio dosta neizvjesniji. Niko nije gubio servis, pa se otišlo u tie-break gdje se bolje snalazi Lajović i osvaja ga sa 8:6.

Lajović će u polufinalu igrati protiv boljeg iz meča Kecmanović - Lehecka, a trenutno je 1:0 u setovima za srbijanskog tenisera.

Oglasi

U drugom polufinalu sastat će se Molcan i Rublev, koji je s 2:0 izbacio Damira Džumhura, tako da Bosna i Hercegovina više nema predstavnika na ovom turniru.

Rublev je sada i najveći favorit na ovom turniru kao drugi nosioc, s obzirom na to da je Đoković, koji je završio nastup, bio prvi.

Kecmanović je četvrti nosioc, a Lehecka šesti, dok su Lajović i Molcan autsajderi od preostalih tenisera.

ATP Banja Luka, četvrtfinale:

Novak Đoković - Dušan Lajović 0:2 (4:6, 6:7)

Top Komentari

saju701
Dosao malo cisto medijski i zdravo djaci, ko da je to neki turnir za osvojiti.
0 1
bk123
Namjerno izgubio da bježi što prije...bitan mu ovaj turnir ko lanjski snjeg..
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti