Folkloristi dočekali Đokovića prije izlaska na teren, on ih itekako iznenadio

Spreman je za nove izazove i veoma raspoložen

Folkloristi dočekali Đokovića prije izlaska na teren, on ih itekako iznenadio

S. Mlaćo

Najbolji teniser svijeta Novak Đoković spreman je za prvi Grand Slam sezone, a očigledno i veoma raspoložen.

Popularni Nole je počeo sa odigravanjem prijateljski meč parova, a društva mu je pravila Arina Sabalenko. Na drugoj strani bili su Stefan Tsitspias i Mari Sakkari, a posebno je uzbudljivo bilo prije meča.

Naim, Nole je izlazio na teren, a dočekala ga je folklorna grupa. Nole je zaigrao kolo i priključio im se te ih potpuno oduševio, kao i publiku u Australiji.

Đoković je tako pokazao i da je odličan zabavljač, te se sjajno snašao, a zatim izašao na teren kako bi odigrao svoj pripremni meč.

Ovako je to izgledalo:

Oglasi

Program na Australian Openu počinje 14. januara, a trajat će do 28. januara. Nole je kazao da će ove sezone pokušati da osvoji famozni Golden Slam, odnosno sve četiir Grand Slam naslova, a prvi ispit ga čeka u Australiji.

Djeluje da je veoma raspoložen i spreman za nove poduhvate, iako je jasno da brojne mlađe kolege čekaju šansu da preuzmu dominaciju od njega.

Đoković je nepriskonoven i sa 37. godina, ali svjestan je da ne može još dugo biti na najvećem nivou.

"Spreman sam za taj izazov. Samo je bitno da ostanem zdrav. Ne želim biti arogantan, ali znam ko sam i šta sam kada sam dobro mentalno i fizički spreman. Sposoban sam doći do tog dostignuća", rekao je Novak nedavno o planu da osvoji Golden Slam.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi