Nije ni čudo što se ne oglašava: Zna se šta je Đoković uradio Ivaniševiću, već ima i novog trenera

Pojavile se nove informacije

Nije ni čudo što se ne oglašava: Zna se šta je Đoković uradio Ivaniševiću, već ima i novog trenera

E. Čaušević

Novak Đoković jučer je iznenadio javnost objavom da Goran Ivanišević više neće biti njegov trener i da je nakon pet godina došlo do raskida saradnje. On se trenutno u Beogradu sprema za nastup na turniru u Monte Carlu, a čini se da je već sada jasno ko će biti novi trener najboljeg tenisera svijeta.

Đoković je nakon neuspješnog nastupa u Americi gdje se nije proslavio na Indian Wellsu odlučio da se vrati u Beograd gdje će se pripremati za nastup na ATP turniru u Monte Carlu.

Srbijanski teniser prije nekoliko dana počeo je s treninzima, a mnogi su iznenađeni bilo što u glavni grad Srbije nije doputovao njegov trener Goran Ivanišević.

Već tada se počelo špekulisati da je njihov odnos narušen, a to je jučer potvrdio i sam Đoković koji je na Instagramu objavio da Ivanišević više neće biti njegov trener.

Đoković je objavio emotivnu poruku i potvrdio je da Ivanišević napušta njegov stručni štab nakon pet godina saradnje, te da je jednostavno došlo vrijeme da svako krene svojim putem.

Ivanišević je 2019. godine stigao u stručni štab Đokovića, a prije dvije godine postao je i glavni trener. No, u posljednje vrijeme počelo se špekulisati da njihov odnos nije kao nekada što se očito ispostavilo tačnim.

Oglasi

Legendarni hrvatski teniser se još uvijek nije oglašavao na ovu temu iako to javnost s nestrpljenjem očekuje.

Također, s druge strane Đokovićeve pripreme u Beogradu teku prema planu i programu i čini se da je on ekspresno uspio da pronađe zamjenu za Ivaniševića, te da je sve već ranije dogovoreno.

Naime, s Đokovićem na treninzima prethodnih dana nalazi se nekadašnji teniser Nenad Zimonjić koji je preuzeo Ivaniševićevu ulogu i čini se da će upravo on biti novi trener najboljeg tenisera svijeta.

Oglasi

Još uvijek nema zvanične informacije oko toga, no mnogi vjeruju da će upravo Zimonjić naslijediti Ivaniševića, te je navodno Đoković tu odluku donio još početkom godine.

Sve je krenulo nizbrdo nakon što je on poražen u polufinalu Australian Opena od Sinnera nakon čega je postao "zategnut" odnosi između njega i Ivaniševića.

Nakon neuspješnog nastupa na Indian Wellsu i odluke da ne igra u Miamiju odlučeno je da Ivanišević napusti stručni štab Novaka Đokovića i navodno već tada se znalo da Zimonjić preuzima njegovu ulogu.

Đoković je nakon Australian Opena navodno razgovarao sa Zimonjićem i ponudio mu Ivaniševićevo mjesto što je ovaj objeručne prihvatio.

Zbog toga nije ni čudno što Ivanišević nije reagovao na Novakovu objavu jer ako se ispostavi da je to istina onda zaista nije zaslužio da na takav način dobije otkaz nakon svega.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi