Ivanišević se nije pojavio u Beogradu, Đoković jutros potvrdio tužne vijesti: "Šefinjo, volim te"

Hrvat više neće trenirati Novaka

Ivanišević se nije pojavio u Beogradu, Đoković jutros potvrdio tužne vijesti: "Šefinjo, volim te"

E. Čaušević

Najbolji teniser svijeta Novak Đoković potvrdio je jutros na Instagramu da Goran Ivanišević više nije njegov trener, te je objavio emotivnu poruku kojom se zahvalio na svemu legendarnom teniseru iz Hrvatske.

Ivanišević se početkom 2019. godine priključio stručnom štabu Novaka Đokovića, a prije dvije godine zvanično je postao prvi trener najboljeg tenisera svijeta.

Đoković je pod palicom Ivaniševića ostvario zaista nevjerovatne rezultate, te su mnogi iznenađeni što je došlo do razlaza između njih dvojice.

Već neko vrijeme špekulisalo se da bi Ivanišević mogao da napusti Đokovićev stručni štab, a jutros je to zvanično potvrđeno.

Upravo je Đoković bio taj koji je potvrdio da Ivanišević više nije njegov trener, te se emotivnom porukom koju je objavio na Instagramu zahvalio legendarnom teniseru na svemu što je dao za njega u prethodnih pet godina.

Oglasi

"Sjećam se jasno trenutka kada sam pozvao Gorana da bude dio mog tima. To je bilo 2018. godine i tada smo Marian i ja htjeli da dovedemo nekog stručnjaka za servis u naš tim. Ustvari nismo doveli samo to nego dosta smijeha, zabave, godina na prvom mjestu liste, rušenje rekorda i 12 novih Grand Slam titula otkako je on s nama", napisao je Đoković i dodao.

"Goran i ja smo odlučili prije nekoliko dana da više nećemo sarađivati. Naša hemija na terenu je imala uspona i padova, ali naše prijateljstvo je uvijek bilo na nivou. Ustvari ponosan sam što mogu reći (ne znam da li je i on) da smo pored osvajanja turnira imali i nekoliko borbi u igri 'Čovječe ne ljuti se' i taj turnir za nas nikada neće biti završen. Šefinjo, hvala na svemu prijatelju. Volim te".

Prethodnih dana dalo se naslutiti da Ivanišević više neće sarađivati s Đokovićem jer ga nije bilo u Beogradu gdje se srbijanski teniser priprema za nastup u Monte Carlu.

Đoković je trenirao s nekim drugim trenerima, te Ivanišević uopšte nije doputovao u Beograd, te je to bio signal da se nešto desilo.

Nakon što su špekulacije počele da kruže u javnosti Đoković je odlučio da se oglasi i potvrdi da je Ivanišević napustio njegov stručni štab nakon što su shvatili da je to trenutno najbolje rješenje.

Novak nije na najbolji način otvorio novu sezonu, te se nije proslavio nastupima u Americi, a očito da je ceh na kraju platio Ivanišević. Također, uskoro bi trebalo biti poznato ko će biti novi trener jednog od najboljih tenisera svih vremena.

Top Komentari

HamzaVojvoda
Imao sam cast da vas obojicu gledam uzivo i imam autograme. Hvala vam ljudine, Goran sefinjo i nole djole najbolji ikad
1 1
dsimic
Gospodine novinaru,svima je jasno da je najbolji svih vremena a vi pišete;jedan od najboljih svih vremena. Zašto?
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi